Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 1 tbsp cocoa powder
- 350 g dark chocolate, broken into pieces
- 150 g brown sugar
- 1 pinch salt
- 6 eggs
- 2 egg yolks
- 1 tsp vanilla bean paste
- 75 g plain flour
- 400 g pouring (whipping) cream
- 150 g fresh raspberries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3017.8 kJ / 718.5 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 51.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 132.2 mg
Alternatywne przepisy
Profiteroles
2ωρ.
Crème brûlée
7u.
Chocolate fondant cake
40 Min
Chocolate fondants
30 Min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 godz. 30 min
Mixed berry pavlova stack
5h 30 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Chocolate truffle cake
2ωρ. 15 λεπτ.
Black forest cake
5 Std.
Torta caprese with raspberry jelly
2ωρ.
Black forest Christmas yule log
1j 30 mnt
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min