Wersje kompatybilne
New York-style cheesecake with strawberry sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit base
- 60 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 150 g Granita™ biscuits (see Tips)
- 40 g caster sugar
Cheesecake
- 250 g caster sugar
- 1000 g cream cheese, softened
- 4 eggs
- 2 tbsp cornflour (see Tips)
- 200 g sour cream
- 1 lemon, zested (no white pith) and juiced
Strawberry sauce
- 250 g fresh strawberries, trimmed and cut into halves
- 30 g caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2417.8 kJ / 575.7 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 43.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 375.3 mg
Alternatywne przepisy
Honey cake
49 Std. 30 Min
Dark chocolate cookies with cream cheese filling
2h 30min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Chocolate miso eclairs
1h 45min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Cherry and peach loaf
1 godz. 55 min
Lamington swiss roll
25h 40 min
Classic Polish 'tort'
2h 25min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Traditional Apple pie
1h 30min
Mini chocolate bundts
45min
Cinnamon buns
3h 5min