Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 220 g water, room temperature
- 1 tsp sugar or malt powder (optional)
- 20 g fresh yeast, crumbled or 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp salt
Margherita topping
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing if needed
- 200 g mozzarella, cut into pieces
- 250 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 5 - 7 fresh basil leaves, torn into pieces, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2543.8 kJ / 607.3 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 74.1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1106.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Baked rice croquettes
1 godz. 30 min
Penne and vegetables
35min
Potato cakes
45min
Spaghetti carbonara
35min
Roast beef and mushroom pizza
1 godz. 40 min
Moroccan doughnuts
2 godz. 10 min
Mango lassi
5 min
Apple tart
1 godz.
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 godz. 40 min
Pizza dough with a trio of toppings
2 godz. 10 min