Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.6 108 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Pizza dough
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    30 g
  • water room temperature
    220 g
  • sugar or malt powder (optional)
    1 tsp
  • fresh yeast crumbled or 2 tsp dried instant yeast
    20 g
  • baker's flour
    400 g
  • salt
    1 tsp
Margherita topping
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing if needed
    1 tbsp
  • mozzarella cut into pieces
    200 g
  • canned chopped tomatoes (see Tips)
    250 g
  • salt to taste
    ¼ - ½ tsp
  • fresh basil leaves torn into pieces, plus extra for garnishing
    5 - 7

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 607.3 kcal / 2543.8 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 74.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 1106.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...