Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g cabrito limpo cortado em pedaços
- 300 g miúdos de cabrito
- 100 g cebola roxa cortada em lâminas
- 15 g hortelã
- 30 g bolbo de funcho cortado em lâminas
- 3 folhas de limoeiro
- 3 dentes de alho
- 15 g gengibre fresco
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g açafrão-da-índia
- 80 g óleo
- 50 g polpa de tamarindo
- 200 g água
- 15 g citronela cortada em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2207 kJ / 528 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45min
Pastéis de massa tenra
3h
Empada de galinha
2 Std.
Cachupa
24h
Sopa de grão e linguiça
25min
Achar de beringela
1sa 25 dk
Gratinado de aipo com cherne
45min
Noodles de spirulina com ratatouille
1 Std. 45 Min
Pastéis de bacalhau
45min
Feijão-verde guisado com ovos escalfados
1h 15min
Caldo de bacalhau
30min
Caldeirada de cabrito
2h 50min