Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho barbecue
- 3 dentes de alho
- 20 g óleo de colza
- 250 g tomate triturado
- 120 g água
- 90 g vinagre de vinho branco
- 70 g açúcar mascavado
- 70 g mostarda
- 30 g molho inglês
- 1 - 1 ½ c. chá de piripíri
- 2 c. chá de paprika fumada
- ¼ c. chá de pimenta preta
- 1 c. chá de sal
Entrecosto
- 700 g entrecosto cortado em pedaços (3x10 cm aprox.) (ver dica)
- 15 g gengibre cortado em fatias (2 mm aprox.)
- 400 g água
- 600 g batata cortada em pedaços (3 cm aprox.)
- ½ c. chá de sal
- Óleo de colza q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4148 kJ / 991 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1591 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear bacon com frango em tiras
15 Min
Bochechas de porco lento
16h
Recheio de porco lento
5h 30 min
Saltear carne de vaca em tiras
15 Min
Ossobuco
5 godz. 15 min
Entrecosto agridoce
40 min
Ganso de vitela em slow cooking com cogumelos
5h 20 min
Carne de porco caramelizada, bulgur e legumes a vapor
2 godz.
Pilaf de arroz selvagem com porco
1 Std. 10 Min
Guisado de vitela e legumes asturiano em slow cooking
2h 45min
Salada grega com frango cozido a vapor - TM6
Brak ocen
Saltear carne de porco em tiras
15 Min