Urządzenia i Akcesoria
Tzatziki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
8 porzioni
Składniki
-
200 g di cetriolo pelato, senza semi e a pezzi (2-3 cm)
-
2 pizzichi di sale
-
1 spicchio di aglio (opcjonalnie) senz'anima
-
5 rametti di aneto fresco lavato e asciugato
-
500 g di yogurt greco magro
-
30 g di olio extravergine di oliva
-
10 g di succo di limone10 g di aceto di vino bianco
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
62.5 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
364.8 kJ /
87.2 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus
10 min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1 godz. 10 min
Babaganoush
40 min
Tahina
30 min
Gazpacho feta e cetrioli
1 godz. 10 min
Falafel nella focaccia con salsa tahini
1 godz. 30 min
Pane Naan con cavolfiore speziato, salsa Feta e tahini al matcha
1 godz. 20 min
Gazpacho
15 min
Hummus di barbabietole
25 min
Hummus di ceci
9 godz. 20 min
Salsa guacamole
10 min
Guacamole Tex-Mex
10 min