Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crust
- 30 g blanched almonds
- 100 g coconut oil
- 90 g pure maple syrup
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 90 g coconut flour
- ¼ tsp salt
- ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
Filling
- 110 g unsalted butter
- 4 eggs
- 150 g caster sugar
- 100 g lemon juice (approx. 3 lemons)
- 50 g orange juice (approx. 1 large orange)
- whipped cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2428.7 kJ / 578.2 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.9 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 294.2 mg
Alternatywne przepisy
Polenta, mandarin and almond cake
2 Std. 35 Min
Gluten free warm berry cobbler
45 Min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40 min
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35 min
Gluten free sticky date puddings
1h 5min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Gluten-free goodness pastry
1h
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Buckwheat bread
2h 5min
Gluten free chocolate brownie
45 Min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.