Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crust
- 30 g blanched almonds
- 100 g coconut oil
- 90 g pure maple syrup
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 90 g coconut flour
- ¼ tsp salt
- ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
Filling
- 110 g unsalted butter
- 4 eggs
- 150 g caster sugar
- 100 g lemon juice (approx. 3 lemons)
- 50 g orange juice (approx. 1 large orange)
- whipped cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2428.7 kJ / 578.2 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.9 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 294.2 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa ANZAC biscuits
1 Std.
Gluten free chocolate halva cake
1 Std.
Easy coconut cake
1h 45min
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35 Min
Gluten free hot cross buns
3 Std. 25 Min
Gluten free Christmas fruit cake
7 Std. 35 Min
Chia and pepita gluten free loaf
1 Std. 25 Min
Gluten free chocolate brownie
45min
Almond shortcrust pastry
35 Min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min
Gluten free sticky date puddings
1 Std. 5 Min
Gluten free ANZAC biscuits
45min