
Urządzenia i Akcesoria
Małże z bazyliowym sosem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
10 g ząbków czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
1 czerwoną papryczkę chili, świeżą pokrojoną na kawałki
-
10 g oleju sezamowego
-
10 g cebuli dymki białej i zielonej części, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki cukru trzcinowego
-
2 łyżeczki wina ryżowego
-
1 łyżeczka czarnego octu ryżowego
-
1 łyżka pasty sojowej
-
30 g wody
-
400 g małży japońskich oczyszczonych, pozbawionych "wąsów" (patrz wskazówka)
-
10 g liści bazylii, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
214 kcal /
898 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Małże z serowym sosem
40 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 godz.