Urządzenia i Akcesoria
Tarta czekoladowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Ciasto z orzechami
-
25 g orzechów laskowych całych
-
80 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
50 g cukru
-
1 jajko
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
Czekoladowe nadzienie
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 żółtka
-
50 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
26.8 mg
Białko
9 g
Kalorie
2565.2 kJ /
612.7 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Węglowodany
61.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50 min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Fondant czekoladowy
50 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Cynamonowe smores
1 godz. 50 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4 godz. 20 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Tarta jabłkowa
1 godz.