Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di zucchine a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 300 g di acqua
- 250 g di farina di ceci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 Std. 10 Min
Frittata semplice (senza uova)
50 min
Crostata di carciofi e olive (vegan)
1h 15 min
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35min
Tortini di quinoa
1 Std.
Crêpes (vegan)
1 Std.
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1j 30 mnt
Involtini di seitan alle verdure e formaggio di riso
40 Min
Purè di carciofi e tofu
20min
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8 Std.
Frittata con carciofi e piselli (senza uova)
1h 20min
Frittata di verdure
1 Std. 10 Min