Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farofa
- 30 g azeite
- 30 g óleo de dendê
- 130 g cebola cortada em pedaços
- 250 g farinha de mandioca
- 1 pitada de sal
Moqueca
- 160 g cebola roxa cortada em pedaços
- 300 g pimento vermelho cortado em rodelas
- 300 g pimento verde cortado em rodelas
- 600 g filetes de pescada
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 2 dentes de alho
- 1 malagueta
- 50 g óleo de dendê
- 600 g tomate em pedaços
- 500 g camarão s/ casca
- 200 g leite de coco
- Coentros picados q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2408.2 kJ / 575.6 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1148 mg
Alternatywne przepisy
Bobó de camarão
45min
Vazia com chimichurri
2h
Moqueca de peixe e camarão
55min
Acarajé
12u. 40min
Quibebe
35min
Casquinha de siri
40min
Molho vinagrete
15min
Moqueca de camarão
20min
Moqueca de camarão
1h
Rosbife com molho de manga e malagueta
2 godz. 45 min
Bacalhau em sous-vide com esmagada de batata
1h 50 min.
Bacalhau em sous-vide com risoto de beterraba e limão
2h 10min