Embrulhos de salmão e espinafres com arroz de cenoura - TM31

Embrulhos de salmão e espinafres com arroz de cenoura - TM31

4.7 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 doses

Składniki

Salmão
  • manteiga
    100 g
  • pepino cortado em pedaços
    100 g
  • limão (raspa e sumo)
    ½
  • salsa
    10 g
  • iogurte grego
    120 g
  • azeite
    35 g
  • dente de alho
    1
  • espinafres descongelados bem espremidos
    600 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    ½ c. chá de
  • Pimenta q.b.
  • queijo feta esfarelado
    100 g
  • massa filo
    12 folhas de
  • filetes de salmão (650 g aprox.)
    6
Arroz
  • azeite
    35 g
  • dentes de alho
    2
  • cenoura cortada em pedaços
    150 g
  • salsa
    10 g
  • água
    1000 g
  • sal
    1 c. chá de
  • arroz agulha
    350 g
  • folha de louro
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1540.5 kcal / 6445.5 kJ
Białko 97 g
Tłuszcz 86.2 g
Węglowodany 89.3 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 26.1 g
Sód 1376.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...