Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- 90 g di prugne secche denocciolate
- 2 uova
- 100 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
- 125 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 30 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 851 kJ / 203 kcal
- Białko
- 3.28 g
- Węglowodany
- 23.27 g
- Tłuszcz
- 10.79 g
- Błonnik
- 2.65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake pesche e farro con latte di soia
1h 10 min
Torta di farro alle mandorle e prugne
1h 5 min
Quadrotti cioccolato e pere
1h
Muffin alle mandorle
40 min
Dessert pesche e arance con mousse al formaggio
30 min
Ciambella all'arancia e noci (senza lattosio)
1h 30min
Galette des rois al limone
2h 30 min
Oranais all'albicocca
1sa 35 dk
Torta semplice alle prugne
40 min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Torta di zucca con farina di farro
55 min
Muffin noci e mele renette
50 min