Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 30 g di zucchero
- 45 g di burro freddo a pezzi
- 85 g di farina tipo 00
- 1 tuorlo di uovo medio
Mele caramellate
- 50 g di burro
- 50 g di zucchero di canna
- 500 g di mele tipo Fuji, pelate e a cubetti (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di pane con nocciolata
1h 10min
Crostini di pane alle castagne e noci con lardo e miele
5h 20min
Condimento per caesar salad
10min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10min
Cheesecake cotta alle fragole
5h 10min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2h 25min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1h 30min
Merluzzo in salsa aioli
1h
Petto d'anatra con salsa alle more e purè di sedano rapa
40min
Crumble mele, fragole e rabarbaro
1h
Tarte tatin
2j 30 menit
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min