Gnocchi alle ortiche

Gnocchi alle ortiche

2.9 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • 500 g di acqua
  • 2 pizzichi di sale
  • 1000 g di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi (2 cm)
  • 200 g di foglie di ortica lavate e asciugate
  • 300 g di farina
  • 10 g di burro
Condimento
  • 1 cipollina
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 rametto di timo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1 rametto di basilico fresco le foglie lavate e asciugate
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 382 kcal / 1598 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 69.3 g
Błonnik 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...