Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 pincée de piment d'Espelette
- 2 poires, coupées en gros morceaux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 4 feuilles de brick
- 15 g de beurre fondu
- 15 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1659 kJ / 398 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
Alternatywne przepisy
Mini-flans pâtissiers au cassis
1 Std. 30 Min
Sablés aux fraises
1 Std.
Financiers aux cerises
1 Std.
Magrets de canard, sauce aux myrtilles
1 Std. 10 Min
Pai ananas
2h
Chouquettes
1 Std.
Tarte tatin
1 Std.
Gourmandises aux fraises
35min
Tartelette chocolat-citron meringuée
3h 45min
Mousse de chèvre, compotée de fraises
25 Min
Financier à la Passion
35min
Œuf cocotte aux champignons et oignons
30min