Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g manteiga
- 50 g alho-francês, só a parte branca cortada às rodelas
- 600 g curgete cortada em pedaços
- 600 g leite
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- 1 pitada de noz-moscada inteira
- 100 g queijo-creme, mais q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 796 kJ / 190.2 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 890.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de curgete e brócolos
35min
Aveludado de cebola e tomilho
40min
Creme de curgete
20min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Creme de alface com camarão
50min
Creme de curgete e abóbora
50min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Creme de couve-flor
45min
Sopa de alface
35min
Creme de agrião e curgete
35min
Sopa de curgete com cebolinho
40min
Creme de abóbora e tomate
35min