Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g flocos de aveia, mais q.b. p/ polvilhar
- 350 g água
- 10 g azeite
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de açúcar
- 420 g farinha tipo 65
- 50 g sementes variadas (sésamo, girassol, linhaça, abóbora)
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 989.9 kJ / 236.6 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 352.5 mg
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1h 30 min
Pão norueguês
55 min
Pão saloio
1h 25 min
Pão de forma sem côdea
2h
Cacetinhos de centeio
1h 30 min
Pão de iogurte
1h 25 min
Carcaças
1h 50 min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1 godz. 55 min
Pão de centeio e noz
1h 25 min
Croissants
2h
Pão de nozes
1 godz. 55 min
Pão de forma integral
2h