Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 250 g wody
- 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 250 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 974.8 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4h 5min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1h
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1h
Kniszki ziemniaczane
2h
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30 min
Gnocchi alla romana
2h
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Dressing z kozim serem
10 Min
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Placuszki z salsefii
1h
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30 min
Pierogi leniwe
45 min