Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 250 g wody
- 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 250 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 974.8 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Panierowana cebula bhaji
30 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2h 35min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1h
Pielmieni
1 godz. 10 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Ryba w cieście bazyliowym
1h
Lane kluski
25 min
Pizza sycylijska
2u. 5min