Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 250 g wody
- 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 250 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 974.8 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lane kluski
25min
Gofry a'la frittata
1h 20min
Tortille
1h 15 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Sos majonezowy z chimichurri
10min
Kostki z kaszy manny
1h 30min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1h 5min
Knelki z piersi kurczaka
1h 20min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2h 40min
Kniszki ziemniaczane
2h
"Dżem" bekonowy
1h 20min
Podhalańskie moskole
1h