Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
- 50 g de manteca de cerdo
- 400 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 700 g de agua
- 1 - 2 pimientos rojos (aprox. 350-400 g)
- 1 berenjena (aprox. 350-400 g)
- 1 longaniza fresca (aprox. 180-200 g)
Montaje y horneado
- 200 g de lomos de bacalao desalado, en trozos
- 15 - 20 g de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3150 kJ / 754 kcal
- Białko
- 30.35 g
- Węglowodany
- 79.58 g
- Tłuszcz
- 34.86 g
- Błonnik
- 7.22 g
Alternatywne przepisy
Tortilla de alcachofas
30 min
Coca de vidre con almendra
2 godz.
Coca de vidre con almendra
2h 15min
Trinxat de col
1 godz. 15 min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Carquinyolis
2h 40min
Esqueixada de bacalao
15min
Coca de Sant Joan
1 godz.
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Coca de Llavaneres
1 godz.
Panellets
10h 30min