![Coca de recapte (Cataluña) Coca de recapte (Cataluña)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5BA7153-2DEE-4F54-942D-313A9740CE81/Derivates/24E91F89-548C-45D6-9DDB-D142A919DAEE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
- 50 g de manteca de cerdo
- 400 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 700 g de agua
- 1 - 2 pimientos rojos (aprox. 350-400 g)
- 1 berenjena (aprox. 350-400 g)
- 1 longaniza fresca (aprox. 180-200 g)
Montaje y horneado
- 200 g de lomos de bacalao desalado, en trozos
- 15 - 20 g de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3150 kJ / 754 kcal
- Białko
- 30.35 g
- Węglowodany
- 79.58 g
- Tłuszcz
- 34.86 g
- Błonnik
- 7.22 g
Alternatywne przepisy
Coca de Sant Joan
1 Std.
Coca de Llavaneres
1 Std.
Coca de llardons d'Olot
1 godz. 30 min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2 godz. 15 min
Coca dulce de anís y almendras
50 Min
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Coca de vidre con almendra
2 godz.
Carquinyolis
2 godz. 40 min
Coca de verduras
30 Min
Coca de vidre con almendra
2 godz. 15 min
Panellets
10h 30min
Trinxat de col
1 godz. 15 min