Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 90 g de manteca de cerdo
- 90 g de aceite de oliva virgen extra
- 130 g de agua
- 500 - 550 g de harina
Relleno y montaje
- 500 g de magro de cerdo en trozos de 1 cm
-
500
g de pechuga de pollo sin piel en trozos de 1 cm
lub 500 g de carne de cordero en trozos de 1 cm - 250 g de panceta de cerdo sin corteza en dados de 1 cm
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 100 - 120 g de sobrasada
- 1 huevo batido para pintar la masa (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1082 kJ / 259 kcal
- Białko
- 13.03 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 15.99 g
- Błonnik
- 0.76 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas de sepia a la mallorquina
2 Std. 10 Min
Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor
1h 30min
Helado de leche merengada con gató mallorquín
1 godz.
Canelones
13 Std. 30 Min
Pa amb oli mallorquín
4 Std. 10 Min
Berenjenas rellenas mallorquinas
2 Std. 10 Min
Masa para cocas
1 godz.
Coca de ensaimada con sobrasada
10h 30min
Coca de trempó de verano
1 godz.
Cocas de Valldemossa
1h 50min
Bizcocho o coca de cuarto
1 godz.
Arroz brut mallorquín
1 godz.