Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di nocciole sgusciate e spellate
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- 80 g di zucchero a velo
- 60 g di cioccolato al latte a pezzi
- 30 g di latte intero
- 3 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1281.5 kJ / 306.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 43.4 mg
Alternatywne przepisy
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
5h 30min
Tortini soffici al vapore con confettura di lamponi
50 menit
Sorbetto ai limoni con salsa ai frutti di bosco
15min
Semifreddo al cioccolato e Whisky
4 Std.
Mousse di fragole (per 2 persone)
4h 15 min
Sorbetto al limone
8 godz. 30 min
Panna cotta
6h 30 min
Trifle alle fragole
5h 30min
Crostatine ribes e cioccolato bianco
4h 35min
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4 godz. 25 min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30 min
Semifreddo veloce al caffè
1j