Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di nocciole sgusciate
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- 80 g di zucchero a velo
- 60 g di cioccolato al latte a pezzi
- 30 g di latte intero
- 3 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato
12u.
Gelato al cioccolato bianco
10h 20min
Semifreddo mandorlato
8 Std. 20 Min
Gelato al gianduia
10h 20min
Cremoso al caffè
5h 30min
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7 Std.
Gelato fiordilatte senza lattosio
10h 20min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Gelato mascarpone e ciliegie
6h 30min
Gelato allo yogurt
10h 20min
Cheesecake vaniglia e cioccolato
7 godz. 35 min
Stracciatella
10 Std. 25 Min