Stufato di tacchino al curry con riso al vapore

4.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla
  • 80 g di porro tagliato a fette
  • 50 g di carota tagliato a fette
  • 3 spicchi di aglio
  • 100 g di peperone rosso tagliato a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 700 g di filetto di petto di tacchino, senza pelle a pezzi (4 cm)
  • 1 cucchiaino di curry in polvere
  • 1 cucchiaino di erbe aromatiche della Provenza
  • 50 g di vino bianco
  • 1 foglia di alloro secca
  • 400 g di acqua
  • 240 g di riso a chicco corto
  • 8 pizzichi di sale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Sód 1681.7 mg
Białko 174.8 g
Kalorie 10590 kJ / 2531.1 kcal
Tłuszcz 91.5 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 19.4 g
Węglowodany 229.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie