Torta salata alle patate dolci e formaggio erborinato

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 250 g di farina tipo 00
  • 120 g di burro freddo, a pezzi (1-2 cm) + q.b.
  • 4 uovo
  • 5 cucchiaini di sale
  • 700 g di patata americana dolce
  • 3 - 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 200 g di panna fresca liquida
  • 200 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 150 g di formaggio erborinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 porzioni

Sód 14905.2 mg
Białko 116.3 g
Kalorie 21128.8 kJ / 5049.9 kcal
Tłuszcz 356.1 g
Błonnik 28.9 g
Tłuszcz nasycony 189.3 g
Węglowodany 353.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie