Bladerdeegtaart met Prei en verse en gerookte Zalm

Bladerdeegtaart met Prei en verse en gerookte Zalm

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portie

Składniki

Bladerdeeg
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in bevroren blokjes van 1 cm gesneden
    450 g
  • meel en een beetje om vorm te geven
    450 gram
  • water koud
    200 g
  • zout
    3 g
Vulling
  • sjalotten gehalveerd
    3
  • teentje knoflook
    1
  • prei in stukken
    300 g
  • olijfolie
    20 g
  • zalmfilet, vers in stukken (3 cm)
    600 g
  • crème fraîche
    200 g
  • dille, vers gehakt
    1 el
  • citroensap
  • gerookte zalm in reepjes snijden
    200 g
  • zout
    1 snuifje
  • peper, gemalen
    1 snuifje
  • eierdooier
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1013.2 mg
Białko 30.2 g
Kalorie 3963.5 kJ / 947.3 kcal
Tłuszcz 69.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 37.3 g
Węglowodany 52.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...