Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pangrattato
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 15 g di erbe aromatiche fresche miste (rosmarino, prezzemolo, salvia..)
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di latte
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 godz.
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Flan di carote
50min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 godz. 30 min
Crêpes alle zucchine
1 godz. 15 min
Sformatini al cotechino
30 min
Mini cheesecake salate al basilico
3h 30min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 godz.
Sformatini ai porri
55min
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5u.
Flan al salmone affumicato
45 min
Gnocco fritto modenese
35min