Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pangrattato
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 15 g di erbe aromatiche fresche miste (rosmarino, prezzemolo, salvia..)
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di latte
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla valdostana
35 Min
Petto d’anatra con pere e nocciole
1j 30 menit
Risotto Castelmagno e nocciole
30 min
Zuppa gratinata con pancetta e Fontina
1h 10 min
Risotto timo e toma
35 Min
Flan al salmone affumicato
45 Min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 Min
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50 menit
Flan di carote
50 menit
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2j
Fonduta
8hod. 20min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min