Babka aux myrtilles

Babka aux myrtilles

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
12 morceau/part

Składniki

  • 130 g d'eau
  • 150 g de lait
  • 18 g de levure fraîche émiettée
  • 240 gramme de farine de blé T65, et un peu pour le façonnage
  • 20 g de maïzena
  • 130 g de sucre en poudre
  • 3 pincées de sel
  • 2 sachets de sucre vanillé
  • 4 jaunes d'œufs
  • 2 citrons jaunes non traités
  • 90 g de beurre, salé ou non salé en morceaux
  • 340 g myrtille
  • de farine de blé T65, pour le plan de travail

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Sód 48.7 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1220.5 kJ / 291.7 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 48.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie