Urządzenia i Akcesoria
Pain de campagne
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 tranches
Składniki
-
600 g de grains de blé
-
400 g d'eau
-
3 c. à café de levure boulangère sèche, (12 g)30 g de levure boulangère fraîche
-
120 g de babeurre (lait ribot)
-
150 g de farine à pain et un peu pour fariner
-
2 c. à café de sel
-
1 c. à soupe de vinaigre balsamique
-
1 c. à café de poudre de malt (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 tranche
Białko
3 g
Kalorie
291 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Basiques - Pains et Viennoiseries
8 Przepisów
Francja
Francja
Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Pain à la châtaigne
2 godz. 55 min
Pain express
1 godz. 15 min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 godz.
Brioche
8 godz.
Yaourt nature
14 godz.
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Baguette
3 godz. 45 min
Pain vapeur
2 godz.
Glace aux fruits
5 min
Pain à la farine d'épeautre
4 godz.
Velouté de potiron et crevette
35 min
Pain au lait
2 godz. 20 min