Urządzenia i Akcesoria
Potato Farls
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 pieces
Składniki
-
water for steaming800 g
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward or Desiree), peeled, cut in pieces (3 cm)500 g
-
fresh chives cut in lengths (2 cm)6
-
unsalted butter plus extra for frying50 g
-
plain flour plus extra for dusting50 g
-
baking powder¼ tsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
78.8 mg
Białko
2 g
Kalorie
486.6 kJ /
116.3 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rice Salad with Vegetables
45 min
Chocolate Bourbons
45 min
Chicken, Ham and Asparagus Pie
29 godz.
Salmon Filo Spiral
1 godz. 10 min
Parker Rolls
2 godz. 20 min
Chocolate Chip Muffins
1 godz.
Rice pudding
1 godz.
Four Cheese Sharing Flatbread
40 min
Grissini with Parmesan and Herbs
5 godz. 10 min
Cheese crackers
2 godz. 30 min
Four Cheese Pizza
2 godz. 35 min
Sandwich Bread
3 godz.