Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins
TM6 TM5

Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins

4.1 (56 ocen)

Składniki

  • 60 g medium-hard cheese (e.g. Cheddar, Gruyère), cut in pieces (2 cm)
  • 100 g carrots, cut in pieces (2 cm)
  • 70 g hazelnuts, with skin
  • 100 g sunflower oil, plus extra for greasing
  • 180 g milk
  • 2 medium eggs
  • 250 g plain flour
  • 2 tsp baking powder
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
  • 250 g frozen green peas, defrosted

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1047.9 kJ / 250.5 kcal
Białko
7.2 g
Węglowodany
21.8 g
Tłuszcz
15.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2.4 g
Sód
356.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy