Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g digestive biscuits, broken in pieces
- 50 g granulated sugar
- 1 orange, large, thin peelings of skin only and juice
- 250 g double cream
- ¼ tsp fine sea salt
- 250 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2356.7 kJ / 563.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 219.4 mg
Alternatywne przepisy
Pistachio and White Chocolate Cookies
50 Min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 Std. 10 Min
Black Forest Gateau
45 Min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45 Min
Butterscotch Delight
20 Min
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3 Std.
Cauliflower Cheese with Boiled Eggs
35 min
Cranberry and Clementine Cookie
25 Min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4h 10 min
Angela's Sticky Tea Bread
1hod. 30min