Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Christmas Cake
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 732 godz. 30 min
36 slices
Składniki
Cake
-
raisins180 g
-
sultanas180 g
-
mixed candied peel80 g
-
glacé cherries halved60 g
-
brandy plus 4-6 Tbsp80 g
-
lemon thin peelings of skin only1
-
orange thin peelings of skin only1
-
blanched almonds200 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing225 g
-
soft dark brown sugar225 g
-
large eggs4
-
treacle20 g
-
cornflour30 g
-
rice flour60 g
-
mixed spice1 tsp
Icing
-
icing sugar for dusting
-
marzipan500 g
-
apricot jam mixed with 1 tsp boiling water2 Tbsp
-
fondant icing400 g
-
red food colouring gel
-
silver decorating balls
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
29 mg
Białko
3 g
Kalorie
947 kJ /
226 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten-free Gingerbread Biscuits
1 Std. 30 Min
Pear Crumble with Coconut and Hazelnuts
50 Min
Mince Pies
1 Std. 10 Min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Gluten-free Coffee and Walnut Cake Traybake
1 Std.
Apple Crumble Smoothie
5 Min
Vegan Rainbow Salad
25 Min
Gluten-free Blondies
1 Std. 20 Min
Dark Chocolate Cookies with White Chocolate Cream
5 Std. 50 Min
White Chocolate Mousse with Aquafaba
3 Std. 30 Min
Courgette and Cocoa Cake
24 Std.
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1 Std. 20 Min