Urządzenia i Akcesoria
Potato Gratin (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
waxy potatoes peeled, cut in pieces to fit in feeder1200 g
-
Gruyère cheese cut in pieces (3 cm)100 g
-
garlic clove1
-
whipping cream, to tastedouble cream400 - 500 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
410.4 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1514.1 kJ /
361.9 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ham Hock Potato Bake
35 min
Bacon and Cabbage Risotto
1 godz.
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1 godz. 55 min
Chilled Chocolate Orange Tart
6 godz. 25 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 godz. 55 min
Creamy Tagliatelle with Squash, Scamorza and Pecorino
45 min
Fried Apple Curls with Vanilla Custard
25 min
Pear Twists on Chocolate Custard
30 min
Raspberry Ripple Ice Cream
15 godz.
Stuffed Picnic Loaf
4 godz. 50 min
Potato, Bacon and Cheese Tortilla
50 min
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1 godz. 10 min