Alcachofas con almejas

3.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 300 g de almejas frescas
  • 1 cucharada de sal gorda
  • 750 g de agua
  • 1200 g de alcachofas frescas
  • ½ limón
  • 50 g de aceite de oliva
  • 4 dientes de ajo laminados
  • 40 g de harina
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 - 2 cucharadas de perejil fresco picado (solo las hojas)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 2769.9 mg
Białko 23.3 g
Kalorie 1539 kJ / 368 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 18.8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 45.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...