Mejillones a la marinera

3.7 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 raciones

Składniki

  • 20 g de aceite de oliva
  • 170 - 200 g de puerro (parte blanca, en rodajas de 1 cm)
  • 250 g de vino blanco seco
  • 200 g de agua
  • 1 hoja de laurel seca
  • 2 ramitas de tomillo fresco sólo hojas
  • ½ cucharadita de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • 800 - 1000 g de mejillones frescos limpios
  • perejil fresco picado, para decorar
  • limón cortado en cuartos, para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 949.1 mg
Białko 27.6 g
Kalorie 1332 kJ / 318.4 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...