Mattentaarten de Geraardsbergen

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 1250 g de lait entier
  • 500 g de babeurre de préférence organique
  • 1 c. à café de vinaigre
  • 2 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 2 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre
  • ½ gousse de vanille semences
  • 50 g d'amandes en poudre
  • ½ c. à café extrait naturel d'amande (facultatif)
  • 650 g pâte feuilletée 8 carrés
  • 1 œuf fouetté

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1018.3 mg
Białko 29.3 g
Kalorie 4601.4 kJ / 1099.8 kcal
Tłuszcz 68.9 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 29.5 g
Węglowodany 110.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...