Spaghetti alla nerano

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di Provolone a pezzi (vedi Consiglio)
  • 50 g di olio di oliva
  • 400 g di zucchine tagliate a cubetti (1 cm) (vedi Consiglio)
  • 20 g di sale e un po' di più per condire
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1500 g di acqua
  • 450 g di pasta secca tipo spaghetti (tempo di cottura circa 11 minuti)
  • 1 mazzetto di foglie di basilico fresco le foglie lavate e asciugate, tritate o strappate grossolanamente
  • olio di oliva per il condimento

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1037 mg
Białko 25 g
Kalorie 2604 kJ / 622.4 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 68.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...