Spaghetti alla checca

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 70 g d'huile d'olive
  • 1 gousse d'ail épluchée, coupée en quatre
  • 600 g de tomates, mûres ou San-Marzano, en cubes (1-2 cm)
    600 g de tomates pelées en dés, en boîte
  • 30 g de sel
  • 1 pincée de poivre noir, moulu
  • 1500 g d'eau
  • 450 g de spaghetti (temps de cuisson env. 11 minutes)
  • 100 g de Caciotta en cubes
    100 g de Tilsit, fromage de montagne jeune ou mozzarella, en dés
  • 200 g de mozzarella en cubes
  • 1 bouquet de basilic frais feuilles prélevées, grossièrement hachées ou ciselées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1897.9 mg
Białko 28.6 g
Kalorie 2724.3 kJ / 651 kcal
Tłuszcz 31.4 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 67.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...