Urządzenia i Akcesoria
Sos Pasembur (Mamak Style)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
10 portions
Składniki
-
garlic cloves5
-
shallots100 g
-
yellow onion cut in quarters100 g
-
cooking oil100 g
-
dried shrimp50 g
-
skinless peanuts, roasted80 g
-
sweet potatoes peeled and sliced250 g
-
palm sugar (gula Melaka) cut in cubes40 g
-
sugar65 g
-
chilli powder40 g
-
tamarind paste2 tbsp
-
chicken stock powder homemade or store-bought1 tbsp
-
biscuits (eg. Marie®)50 g
-
water1000 g
-
salt1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1033.7 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1065.9 kJ /
254.7 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rasa Merdeka
18 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Cereal Prawns
30 Min
KL Hokkien Noodles
35 Min
Ngor Hiang (Five Spice Meat Rolls)
Keine Bewertungen
Warming turmeric and ginger drink
10 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 Std. 30 Min
Lemonade
5 Min
Mushroom Beef Balls
50 Min
Dubai pistachio tiramisu
Keine Bewertungen
Rosemary Marinade for Beef
5 Min
Collagen Soup Broth
8 Std. 25 Min