Sos Pasembur (Mamak Style)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
10 portions

Składniki

  • garlic cloves
    5
  • shallots
    100 g
  • yellow onion cut in quarters
    100 g
  • cooking oil
    100 g
  • dried shrimp
    50 g
  • skinless peanuts, roasted
    80 g
  • sweet potatoes peeled and sliced
    250 g
  • palm sugar (gula Melaka) cut in cubes
    40 g
  • sugar
    65 g
  • chilli powder
    40 g
  • tamarind paste
    2 tbsp
  • chicken stock powder homemade or store-bought
    1 tbsp
  • biscuits (eg. Marie®)
    50 g
  • water
    1000 g
  • salt
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1033.7 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1065.9 kJ / 254.7 kcal
Tłuszcz 15.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...