Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g amêndoa s/ pele
- 4 claras de ovo
- 390 g leite condensado cozido
- 8 gemas de ovo
- 250 g manteiga
- 100 g farinha tipo 55
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 354 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Piza com creme de chocolate e avelã
1h
Coquini
8h 15min
Tártaro de bacalhau e melancia
Brak ocen
Sachertorte
1h 50 min
Leche frita
2h
Tarte de chocolate e praliné
1h 15 min
Abacates recheados com camarão e molho cocktail
25 min
Torta de camarão
45min
Mousse de avelã
2h 15min
Delícia de chocolate merengada
4h 30 min
Tarte de chocolate e caramelo
4 Std. 40 Min
Leite-creme conventual
15min