Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g amêndoa s/ pele
- 4 claras de ovo
- 390 g leite condensado cozido
- 8 gemas de ovo
- 250 g manteiga
- 100 g farinha tipo 55
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 354 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Bolo quente de brigadeiro
25 min
Petits gâteaux de chocolate
8h 45min
Pudim abade de Priscos
2 godz. 15 min
Bolo de matcha
45min
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 Min
Brunch do Médio Oriente
Brak ocen
Tarte de pera e queijo Brie
1 Std. 10 Min
Leite-creme frito
4h 30min
Cheesecake de chocolate e avelã
1 Std. 10 Min
Gelado de açaí e framboesa
5 Min
Robalo no pão com arroz de champanhe e frutos secos
2 Std. 30 Min
Bolo fudge de chocolate
40min