Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 600 g frutos silvestres frescos
- 2 ovos
- 50 g açúcar light
- 1 c. chá de essência de baunilha
- 1 pitada de sal
- 240 g leite magro
- 100 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 259 kJ / 62 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de ameixa e avelã
35 Min
Tarte de pera e uva
50min
Tarte de pera e amêndoa
1h 20 min
Tarte Tatin de pera
1h 30min
Tarte de frutos silvestres
4 Std. 10 Min
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1h 20 min
Crumble de frutos
50min
Angel cake de avelã
40min
Crumble de pera com chocolate
30min
Clafoutis de mirtilos
55min
Bolo de maçã reineta
1h 30min
Tarte de maçã
50min