Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 370 g leite condensado
- 4 gemas de ovo
- 350 g framboesas
- 250 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Framboesas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6 Std. 25 Min
Quadrados marmoreados de morango
4h 35min
Tarte de maracujá
4h
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45 Min
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2 godz. 15 min
Bavaroise de morango
8 godz. 5 min
Mousse de chocolate branco e morangos
2h 10min
Doce de leite condensado e café
10 min
Mousse fresca de limão
2h 10min
Torta de claras com manga
30 Min
Baba de camelo e avelãs
30 Min