Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 370 g leite condensado
- 4 gemas de ovo
- 350 g framboesas
- 250 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Framboesas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim de maracujá
2 Std. 5 Min
Bavaroise de morango
8h 5min
Crepes soufflé
1 Std. 10 Min
Cheesecake de chocolate e avelã
1 Std. 10 Min
Tarte de frutos silvestres
4 Std. 10 Min
Cheesecake no forno
1j
Gelatina de champanhe e frutos vermelhos
6h 20 min
Escabeche de pernil - TM5
10 Std.
Duo de purés de fruta
2 Std. 20 Min
Mousse de pêssego
3j
Semifrio de framboesa
8h 20min
Tarte gelada de leite condensado
12h