Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 150 g açúcar
- 8 claras de ovo
- 800 g natas
- 400 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Bolo
- 400 g manteiga
- 400 g açúcar
- 10 ovos
- 100 g cacau em pó
- 140 g farinha tipo 55
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
Merengue
- 200 g água
- 600 g açúcar
- 50 g glucose
- 8 claras de ovo
- 2 - 3 gotas de sumo de limão
- 1 c. chá de cremor tártaro
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 716 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de noz
45min
Tarte gelada
3hod. 20min
Soufflé de marisco
2 Std.
Cheesecake de morango no forno
4 Std.
Macarons com creme de lavanda
5h 20min
Tulipas com gelado de praliné
9h
Soufflé de manga com creme inglês de coco
1h
Choux crocante de chocolate e creme de avelã
9 Std. 15 Min
Terrine de beterraba
8h 20 min
Dumplings de camarão
4 Std.
Tacos gelados
5h
Merengues de chocolate com molho de frutos vermelhos
3 Std.