Sambal Petai Fried Mee

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • shallots
    80 g
  • garlic cloves
    3
  • bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie)
    1 - 3
  • cooking oil
    50 g
  • dried chilli paste (cili boh)
    60 g
  • water
    150 g
  • yellow noodles room temperature
    400 g
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • chicken stock powder homemade or store-bought
    1 tsp
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • raw medium sized prawns deveined and deshelled
    150 g
  • stink beans (petai) peeled, cleaned, cut in halves
    35 g
  • sweet soy sauce
    30 g
  • egg lightly beaten
    1
  • coriander leaves chopped
    15 g
    15 g spring onions, chopped

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1945.2 mg
Białko 26.6 g
Kalorie 2644.3 kJ / 632 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 85.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...