Urządzenia i Akcesoria
Sambal Petai Fried Mee
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
shallots80 g
-
garlic cloves3
-
bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie)1 - 3
-
cooking oil50 g
-
dried chilli paste (cili boh)60 g
-
water150 g
-
yellow noodles room temperature400 g
-
oyster sauce1 tbsp
-
chicken stock powder homemade or store-bought1 tsp
-
salt adjust to taste1 tsp
-
raw medium sized prawns deveined and deshelled150 g
-
stink beans (petai) peeled, cleaned, cut in halves35 g
-
sweet soy sauce30 g
-
egg lightly beaten1
-
15 g spring onions, choppedcoriander leaves chopped15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1945.2 mg
Białko
26.6 g
Kalorie
2644.3 kJ /
632 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
85.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rasa Merdeka
18 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Balado Eggplant
50 min
Vegetarian Beehoon
25 min
Chicken Rendang
1 godz. 35 min
Buttermilk Chicken
1 godz. 10 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Kam Heong Chicken
1 godz. 20 min