Urządzenia i Akcesoria
Beef Rendang
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions
Składniki
-
Indonesian red spice paste room temperature100 g
-
Indonesian yellow spice paste room temperature100 g
-
ground star anise½ tsp
-
fresh grated coconut50 g
-
ground cumin½ tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground cloves½ tsp
-
coconut milk500 g
-
turmeric leaves cut in 10 cm length3
-
palm sugar20 g
-
salt1 tsp
-
beef tenderloin cut into pieces (5 cm x 5 cmx 2 cm)800 g
-
fresh salam leaves4
-
fresh kaffir lime leaves7
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
644 mg
Białko
22 g
Kalorie
7823 kJ /
1870 kcal
Tłuszcz
194 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
105 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Culinary Heritage
9 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Singapore Chilli Crab
50 min
Indonesian red spice paste
45 min
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Indonesian white spice paste
35 min
Thai watermelon salad
50 min
Sos Pasembur (Mamak Style)
45 min
Kam Heong Chicken
1 godz. 20 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Nasi Lemak Basmati
30 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min