Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- ½ tsp ground star anise
- 50 g fresh grated coconut
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cloves
- 500 g coconut milk
- 3 turmeric leaves, cut in 10 cm length
- 20 g palm sugar
- 1 tsp salt
- 800 g beef tenderloin, cut into pieces (5 cm x 5 cmx 2 cm)
- 4 fresh salam leaves
- 7 fresh kaffir lime leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7823 kJ / 1870 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 194 g
- Tłuszcz nasycony
- 105 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 644 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Radish Carpaccio with Cod (TM5)
Brak ocen
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney) Metric
Brak ocen
Smalec (pork rillettes)
3u. 10min
Gin and lavender gelato
Brak ocen
Mixed Paella (Hestan Cue™) Metric
40min
Pizza Margherita
2h 10min
Sicilian Iced Coffee
4h 10min
Crema catalana
40min
Spinach and lemon cream cake (gluten free)
3小时 45 分钟
Chocolate Brownie Milkshake
35min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8hod. 50min
Chocolate Peanut Butter Shake
15 Min