Beef Rendang

Beef Rendang

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • Indonesian red spice paste room temperature
    100 g
  • Indonesian yellow spice paste room temperature
    100 g
  • ground star anise
    ½ tsp
  • fresh grated coconut
    50 g
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground cloves
    ½ tsp
  • coconut milk
    500 g
  • turmeric leaves cut in 10 cm length
    3
  • palm sugar
    20 g
  • salt
    1 tsp
  • beef tenderloin cut into pieces (5 cm x 5 cmx 2 cm)
    800 g
  • fresh salam leaves
    4
  • fresh kaffir lime leaves
    7

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 644 mg
Białko 22 g
Kalorie 7823 kJ / 1870 kcal
Tłuszcz 194 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 105 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...