
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Indonesian red spice paste room temperature
- 100 g Indonesian yellow spice paste room temperature
- ½ tsp ground star anise
- 50 g fresh grated coconut
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cloves
- 500 g coconut milk
- 3 turmeric leaves cut in 10 cm length
- 20 g palm sugar
- 1 tsp salt
- 800 g beef tenderloin cut into pieces (5 cm x 5 cmx 2 cm)
- 4 fresh salam leaves
- 7 fresh kaffir lime leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1870 kcal / 7823 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 194 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 105 g
- Sód
- 644 mg