Urządzenia i Akcesoria
Beef Rendang
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions
Składniki
-
Indonesian red spice paste room temperature100 g
-
Indonesian yellow spice paste room temperature100 g
-
ground star anise½ tsp
-
fresh grated coconut50 g
-
ground cumin½ tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground cloves½ tsp
-
coconut milk500 g
-
turmeric leaves cut in 10 cm length3
-
palm sugar20 g
-
salt1 tsp
-
beef tenderloin cut into pieces (5 cm x 5 cmx 2 cm)800 g
-
fresh salam leaves4
-
fresh kaffir lime leaves7
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
644 mg
Białko
22 g
Kalorie
7823 kJ /
1870 kcal
Tłuszcz
194 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
105 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Culinary Heritage
9 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Roti John
30 min
Sayur Asem
15 min
Indonesian red spice paste
45 min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50 min
Spiced meatball soup (Bakso)
2 godz. 25 min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 godz. 25 min
Creamy "Cambodian" style fish curry
40 min
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Malaysian Spiced Fried Chicken
4 godz. 50 min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 godz. 40 min