Rolos de maçã e manteiga de amendoim

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
8 doses

Składniki

  • manteiga ghee
    10 g
    10 g manteiga
  • maçã (p. ex.: Granny Smith, Fuji, Pink Lady), cortada em pedaços (1,5-2 cm aprox.)
    200 g
  • açúcar
    15 g
  • canela em pó (opcjonalnie)
    ¼ - ½ c. chá de
  • pão de forma
    8 fatias de
  • Manteiga de amendoim q.b. p/ barrar (ver dicas)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 148 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 517.1 kJ / 123.6 kcal
Tłuszcz 3.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...