Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g azeite
- 6 dentes de alho
- 1500 g carne de vitela s/ nervos cortada em cubos (3 cm aprox.)
- 200 g pimento vermelho cortado em tiras (0,5 x 5 cm aprox.)
- 3 c. sopa de farinha
- 200 g vinho branco
- ½ c. chá de pimenta preta
- 1 c. chá de paprika fumada
-
1
c. chá de orégãos
lub 1 c. chá de orégãos frescos - 2 - 3 folhas de louro
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 800 g batata cortada em pedaços (3x4 cm aprox.)
- Salsa q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1400.8 kJ / 334.8 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 422.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bifes de peru recheados e arroz a vapor
1 Std.
Costeleta de vaca com batatas e coleslaw de brócolos e manga
2 Std. 30 Min
Pastéis de carne picada e beringela marinada
Brak ocen
Bolo salgado Mediterrânico
50 Min
Bombons de morango
35 Min
Menu: Pudim de carne com cogumelos, feijão-verde e arroz de couve-flor
45min
Pudim de pão com frutos do bosque
55 Min
Coxas de frango com molho e purê de batata
1 godz. 15 min
Pão de batata
Brak ocen
Chocolate picante com frutos secos
10 Min
Canelones com alheira, espinafres e requeijão
1 Std. 30 Min
Guisado de vitela, cogumelos e pimentos
8 godz. 30 min