Coxas de frango teriyaki

Coxas de frango teriyaki

4.3 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porções

Składniki

  • molho de soja
    60 g
  • mel
    40 g
  • açúcar demerara
    15 g
  • vinagre de arroz
    30 g
  • gengibre fresco ralado
    1 c. chá de
  • pimenta calabresa seca em flocos
    ¼ c. chá de
  • sake
    70 g
    70 g água
  • sobrecoxas de frango com pele e osso (180 g cada aprox.)
    4
  • água
    1390 g
  • suco de limão
    10 g
  • amido de milho
    1 ½ c. chá de
  • sementes de gergelim tostadas
    1 c. sopa de
  • cebolinha em rodelas
    1 - 2 talos de
  • pimenta dedo de moça s/ sementes cortada em rodelas
    ½

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porção

Sód 1003.3 mg
Białko 34 g
Kalorie 2209.5 kJ / 528.1 kcal
Tłuszcz 33.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 17.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...