Rösti vodese à la Papet Vaudois

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1000 g di patate, a pasta gialla densa cotte e sbucciate, del giorno prima
  • 3 cucchiai di burro chiarificato
  • 2 ¼ cucchiaini di sale
  • 20 g di olio vegetale
  • 350 g di porri a fette (circa 1 cm)
  • 150 g di panna intera
  • 15 g di amido di mais (maizena)
  • 100 g di acqua bollente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Sód 3684.5 mg
Białko 29.8 g
Kalorie 8632.6 kJ / 2063.2 kcal
Tłuszcz 116.3 g
Błonnik 29.3 g
Tłuszcz nasycony 61.2 g
Węglowodany 240.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...