Casseruola di riso con mele

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

  • 250 g di riso a chicco tondo per pudding
  • 800 g di latte
  • 100 g di burro a pezzi, e un po' di piu' per ungere
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 2 - 3 cucchiai di rum (opcjonalnie) a piacere
  • 2 - 3 cucchiai di uvetta (opcjonalnie) a piacere
  • 600 g di mele acidule sbucciate, private del torsolo e tagliate a pezzi
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 20 g di zucchero
  • 5 uova
  • 1 cucchiaino di pasta sale e limone (opcjonalnie) fatta in casa (vedi consiglio)
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere (opcjonalnie)
  • 100 g di mandorle a bastoncini

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 92.8 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1578.4 kJ / 377.3 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...